Elfsteden

De allerlaatste startbewijzen Fietselfstedentocht

Al meer dan honderd jaar fietsen sportievelingen op pinkstermaandag de Fietselfstedentocht. Deze 235 kilometer lange toertocht langs de Friese elf steden, start en finisht traditiegetrouw in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, 's morgens tussen 05.00 en 08.00 uur. Iedere 8 minuten start er een groep met ongeveer 650 deelnemers. Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

Aan de tocht doen diverse categorie├źn fietsers mee: snelle wedstrijdrijders, sportieve rijders en toerfietsers. Ook de fietsen van de deelnemers verschillen. Maar liefst 15.000 fietsers die achter elkaar door het Friese landschap fietsen, elk op eigen snelheid. Dat zorgt voor een indrukwekkend beeld! De inschrijving voor deze populaire tocht is al geruime tijd gesloten. De Leeuwarder Courant heeft evenals voorgaande jaren een beperkt aantal startbewijzen kunnen bemachtigen. Deze worden verloot onder trouwe abonnees, want abonnees hebben nu eenmaal een streepje voor.┬á

Bent u abonnee van deze krant en wilt u kans maken op een of twee startbewijzen? Meld u dan voor 20 mei aan via deze pagina. Alleen winnaars ontvangen bericht.

  • Aantrekkelijke kortingen
  • VIP-arrangementen
  • Leuke winacties
  • Speciale lezersreizen