Rijksmonument gekraakt

Wat het licht nooit heeft gezien

Ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties waarbij een groot aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting doven, om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 15de keer gehouden op zaterdag 26 oktober 2019.

In samenwerking met Suksawat, Historisch Centrum Leeuwarden en Dichter bij Leeuwarden organiseert de Leeuwarder Courant een tour door de “donkere” plekken van de stad. Naast het feit dat het bijzonder is om hier een kijkje te nemen, leert u  ook meer over de geschiedenis hiervan. Op iedere locatie wordt u als bezoeker opgewacht door een woordkunstenaar, die op zijn of haar manier een verhaal verbonden aan deze locatie vertelt. Dit kan zijn in de vorm van een gedicht of zelfs een rap. Als bezoeker wordt u van de ene naar de andere plek geleid door een gids welke onderweg ook het een en ander vertelt. 

TICKETS KOPEN

Bent u lezer van deze krant en wilt u hierbij aanwezig zijn? Bestel dan snel uw tickets, want er is beperkt plaats. U betaalt slechts € 5,00 per persoon (exclusief servicekosten).

Datum:            Zaterdag 26 oktober 2019

Aanvang:        19.30 uur

Einde:              22.00 uur

Verzamelpunt: Historisch Centrum Leeuwarden

BESTEL

 

  • Aantrekkelijke kortingen
  • VIP-arrangementen
  • Leuke winacties
  • Speciale lezersreizen