Fedde Schurer

Fedde Schurer Lezing

Minder jarre, mear boeren, mear fûgels! 

Theunis Piersma oer oplossingen foar it Fryske plattelân

Nea earder wie de teloargong fan it Fryske lânskip sa yn it nijs as de ôfrûne jierren. Wat binne de problemen, wat binne de dilemma’s en wat soe der barre moatte om temjitte te kommen oan blommen, bisten, boargers en boeren? Tegearre  mei jo wolle wy prate oer de takomst fan it boerelân. Sprekkers binne Theunis Piersma, heechleraar trekfûgelekology oan de Rijksuniversiteit Groningen en Pieter van der Valk, feeboer yn Ferwâlde

De Fedde Schurerlêzing is in inisjatyf fan de Ried fan de Fryske Beweging yn gearwurking mei Tresoar, It Histoarysk Sintrum Ljouwert en de Leeuwarder Courant.

 

Niet eerder was de teloorgang van het Friese landschap zo in het nieuws als de laatste jaren het geval is. Wat zijn de problemen, wat zijn de dilemma’s en wat moet er gebeuren om bloemen, dieren, burgers en boeren tegemoet te komen? Samen met u willen we praten over de toekomst van het boerenland. De sprekers zijn Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Pieter van der Valk, veehouder in Ferwoude.

De Fedde Schurerlezing is een initiatief van de Ried van de Fryske Beweging in samenwerking met Tresoar, Historisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Courant

 

AANMELDEN

Is uw interesse gewekt en wilt u deze Friestalige lezing bijwonen? Meld u dan zo spoedig mogelijk aan door naastgelegen velden in te vullen. De toegang is gratis en u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee.

Datum: zaterdag 9 november
Inloop: vanaf 14.00 uur
Aanvang: 14.30 uur
Locatie:  Oranje Hotel, Stationsweg 4, Leeuwarden

 

In de nieuwe expositie ‘Are you talking to me’ in het Zeehondencentrum leer je alles over het geluid van de zeehond.

Geldig t/m woensdag 30 juni 2021

Geldig t/m zaterdag 31 oktober 2020

  • Aantrekkelijke kortingen
  • VIP-arrangementen
  • Leuke winacties
  • Speciale lezersreizen